zondag 11 februari 2018

Irish Coffee



Het is nu niet de koffie die ik elke zondag zou drinken, maar ne keer op ne weg kan dat wel heel erg smaken! En super eenvoudig om te maken.
 Dit heb je nodig  voor 4 koffie's : 2 dl wisky - verse koffie - 8 eetlepels suiker - voor de slagroom 250 cl room 35%  opkloppen met 2 à 3 eetlepels bloemsuiker ( naar smaak )

Zo ga je te werk : Warm de wisky met de suiker op, het is een grote hoeveelheid suiker, dit is omdat je een zwaardere siroop zou hebben en je zo beter in laagjes kan werken. Van zodra de suiker is gesmolten en de wisky goed warm is, hij hoeft niet te koken, verdeel je hem over de glazen en werk dan met een lepel, hou hem met de holle kant naar boven op de wisky en giet daar voorzichtig de koffie op en kom met je lepel naar boven, zo creëer je de laagjes. Dan afwerken met de opgeklopte slagroom.

Dat is dan een koffietje om van te genieten!


Bron :  uitgeverij Lannoo , recepten Piet Huysentruyt , ISBN 978 90 209 7455 3

Geen opmerkingen:

Een reactie posten