zondag 26 november 2017

Sinterklaas speculoos cupecakes

Met het bezoek van de goede lieve Sint heb ik  lekkere speculoos cupecakes gebakken.
Het is een heel eenvoudig recept, snel gemaakt dus!






Voor de cupecakes heb je : 230 gr zelfrijzende bloem - 230 gr suiker - 230 gr zachte boter   
  1 theelepel bakpoeder - 4 eieren - 1 theelepel vanille aroma -  100 gr gebroken speculoos

                                           
 Verwarm de oven voor op 175° en plaats papiertjes in jouw muffinvorm, dit is voldoende voor ongeveer 18 cupecakes , je kan ook de vorm in boteren en bebloemen, dit is wel een beetje omslachtiger. Breng dan al de ingrediënten samen in de kom van de keukenrobot of een andere mengkom natuurlijk.



Laat de keukenrobot ( gebruik best de K-klopper ) of de mixer even het werk doen en meng zo een 2 min of tot je een homogene massa hebt. 




Om gemakkelijker te werken kan je het beslag in een spuitzak overbrengen , of met een ijsschep        werken om je vorm te vullen,  vul ze voor 2/3. Bak de cakejes 20 min, laat ze even in de vorm rusten alvorens ze uit te halen. Plaats ze dan op een rooster en laat volledig afkoelen. 

Maak ondertussen de topping : daarvoor gebruik ik mascarponeroom ,  250 gr mascarpone - 125 gr room - 2 zakjes vanillesuiker en in dit geval een grote eetlepel speculoospasta of meer

Je roert de mascarpone goed los en je klopt de room met de vanillesuiker op tot hij lobbig is ( yoghurt dikte ) meng beide en voeg de speculoospasta toe, meng goed tot een mooi geheel.
Breng over in een spuitzak met gekartelde spuitmond en spuit mooi toefjes op jouw cupecakes en decoreer eventueel nog met een aangepast chocolade figuurtje!




Gelezen en goedgekeurd? Bakken maar!                               


Geen opmerkingen:

Een reactie posten