woensdag 23 mei 2018

Frisse citroencake met blauwe bessen


 

Nu we al enkele zonnige  dagen hebben beleefd, krijg je gewoon zin in de zomer, frisse smaken, mooie kleuren,... Alles zit lekker verwerkt in deze cake, blauwe bessen, een beetje zurig van de bessen en de frisheid door de citroen. Heerlijk gewoon en in 1,2,3 staat hij in de oven.

Dit heb je nodig voor 12 cupecakes en 1 grote cake : 300gr boter op kamertemperatuur - 300gr suiker
snuifje zout - 6 eieren - 350gr zelfrijzende bloem - vanille extract - rasp van 2 citroenen - 200 gr blauwe bessen



Zo ga je te werk :  warm de oven voor op 180°. Klop de boter tot een mooie crème, samen met de suiker en het zout. Voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een eitje toe als het ander mooi is opgenomen. Meng er een scheutje vanille aroma onder. Neem een eetlepel van de bloem en strooi over de blauwe bessen, meng voorzichtig onder de bessen.  Zeef de bloem en voeg de rasp van de twee citroenen toe.

 

Let er wel op dat je het wit gedeelte niet mee raspt, dit kan een bittere smaak geven. Mix eerst zachtjes, tot de meeste bloem onder is en dan eens heel kort hevig door mixen. Spatel nu de blauwe bessen onder het beslag.


 

Beboter en bebloem een cakevorm, ik heb een flexibele vorm voor 12 brioche's gebruikt, deze boter en bebloem ik ook. Ik heb het ook al geprobeerd zonder te beboteren maar dit heeft toch een beter resultaat.

 

Over de grote vorm heb ik nog enkele bessen gestrooid. Daar mijn oven niet zo groot is, heb ik eerst de kleine cakejes gebakken, 20 min. En dan de grote cake 45 min, na 30 min heb ik aluminium over de cake gedaan omdat hij niet te donker zou worden.

Laat ze volledig afkoelen op een rooster. Als ze volledig koel zijn kan je ze mooi afwerken met glazuur.

Daarvoor heb je nodig : 150gr bloemsuiker - 2 eetlepels citroensap ( de rest van het citroensap kan je lekker verwerken, zie tips)  - klein beetje water indien nodig.

Verwarm de bloemsuiker en het citroensap tot lichaamstemperatuur. Indien nodig voeg je nog een klein beetje water toe, verdeel de glazuur dan over het gebak en als je nog besjes over hebt, kan je ze nog gebruiken als decoratie.

Voila, een zomerse cake is gebakken!! Smakelijk !

 



2 opmerkingen:

  1. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages - u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
    * Flexibele terugbetaling - U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik woon in Nederland en ben ik vandaag een gelukkige vrouw? Ik zei tegen mezelf dat ik elke geldschieter zou aanbevelen die mijn leven en het leven van mijn gezin zou kunnen veranderen aan iedereen die op zoek is naar een lening. Als u een lening nodig heeft en u bent er 100% zeker van dat u de lening terugbetaalt, neem dan vandaag nog contact met hen op via e-mail op: lapofunding960@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen