zondag 29 april 2018

Zomerse Vatel met aardbeien


Het is weer volop seizoen van de aardbeien, heerlijk fruit om zo te eten of  om een taart mee af te werken. Ik heb beide gedaan, er zo van gegeten toen ik bezig was en ze in de taart verwerkt. En het is eigenlijk nog een zwaar taartje met de creme au beurre, maar de aardbeien maakt ze toch lekker fris.


Zo ga je te werk : voor de vanille-biscuitbodem heb je nodig : 100 gr eiwitten -100 gr suiker -90 amandelpoeder - 90 gr bloemsuiker - 20 gr bloem 

Verwarm de oven voor op 170°. Klop de eiwitten op tot schuim en voeg er geleidelijk de suiker aan  toe, klop tot je een stevig schuim krijgt.

 

Vermeng het amandelpoeder, de bloemsuiker en de bloem met elkaar en spatel onder het schuim.

 

Spuit 2 bodems van 18 cm doorsnede, teken daarvoor eerst 2 cirkels van 18 cm op bakpapier en leg er een vers bakpapier bovenop.



Bak de bodems 18 à 20 min af op 170°. Plaats op een rooster met het bakpapier er nog aan en laat afkoelen.


Voor de creme au beurre heb je nodig : 3 eieren - 150 gr suiker - 300 gr boter op kamertemperatuur - 80 gr aardbeien - kirsch

Zo ga je te werk : klop de eieren samen met de suiker op,  op een licht vuurtje tot 37° of lichaamstemperatuur.  Neem van het vuur en klop koud. Klop de boter tot een mooie gladde creme. Voeg dan geleidelijk het ei mengsel toe en laat goed mengen tot een romige botercreme.
Plet de aardbeien met een vork en voeg een scheutje kirsch toe. Laat de creme au beurre kloppen en voeg beetje bij beetje de aardbeien toe. 


Breng over in een spuitzak met een glad spuitmondje. Nu gaan we de taart opbouwen, plaats een bodem op een serveerschaal en spuit kleine toefjes op de rand, vul het binnenste op door rond te gaan. Plaats er een bodem op met de gladde kant naar boven. Spuit de bovenkant volledig met toefjes, verdeel er dan in 4 gesneden aardbeien op ( als je de aardbeien in 4 snijd kan je de taart gemakkelijker aansnijden )  Werk af met wat decoratiesuiker. Als je bloemsuiker gaat gebruiken, gaat deze smelten.

Voila, een lekker zomerse taart!

Smakelijk!!






1 opmerking:

  1. Hallo dames en heren, heeft u financiële hulp nodig? Ik ben Susan Benson. Ik ben een geldschieter en ook een financieel adviseur.

    Heeft u een zakelijke lening, persoonlijke lening, hypotheeklening of een lening nodig om uw project te voltooien? Als uw antwoord ja is, raad ik u aan contact op te nemen met mijn kantoor. We verlenen allerlei soorten leendiensten, waaronder langlopende en kortlopende leningen. Voor meer informatie, schrijf ons via e-mail: (sunshinefinancialgroupinc@gmail.com) of stuur me een bericht rechtstreeks op WhatsApp via: +447903159998 en ontvang direct een reactie.

    Wij zijn een uitgebreide financiële dienstverlener en we zijn toegewijd om u te helpen bij het vervullen van al uw ambities. Wij zijn gespecialiseerd in het bieden van gestructureerde financieringsoplossingen aan individuen en bedrijven op de meest effectieve en snelste manier.

    Hier zijn enkele redenen waarom u contact met ons zou moeten opnemen voor een lening;
    * Gemak - U kunt altijd en overal een lening aanvragen.
    * Flexibel bedrag - u beslist hoeveel u wilt lenen.
    * Snelle directe financiering - Ontvang uw lening binnen 24 uur na goedkeuring.
    * Flexibele rentevoet - Betaalbare rentevoet van 3%.
    * Hoge goedkeuringspercentages - u heeft 99,9% kans om de lening te krijgen
    * Flexibele terugbetaling - U moet de terugbetalingsdatum kiezen, wekelijks, maandelijks of jaarlijks voor een periode van 1-30 jaar.
    * Eenvoudige online applicatie.
    * Persoonlijke begeleiding en expertise.
    * Geen verborgen kosten

    Loop een kans niet mis door een gebrek aan financiële middelen. Neem nu contact op met mijn bedrijf, we kunnen u helpen met een lening omdat we talloze individuen en organisaties hebben geholpen die over de hele wereld in financiële moeilijkheden zijn gekomen

    Voor meer informatie over ons leningsaanbod kunt u ons uw leningsaanvraag sturen via
    E-mail: sunshinefinancialgroupinc@gmail.com
    WhatsApp / Telegram: +447903159998

    Tussenpersonen / Consultants / Makelaars zijn welkom om hun klanten mee te brengen en zijn 100% beschermd. In alle vertrouwen werken we samen voor de voordelen van alle betrokken partijen.

    BeantwoordenVerwijderen