zaterdag 9 december 2017

Speculoos marmercakeFollow my blog with Bloglovin

Als je nog speculoos over hebt van de Sint, dan heb ik daar een lekkere oplossing voor. Eens geen marmercake met chocolade maar met een heerlijk beslag vertrokken van het 4/4 gebak  waar speculoos en speculoos pasta is aan toegevoegd.

Dit heb je nodig : 300gr zachte boter ( boter op kamertemperatuur, zie tips) - 300gr suiker - 1 zakje vanillesuiker - 6 eieren - 300gr zelfrijzende bloem - 100gr speculoos - 100gr speculoospasta vanillearoma naar smaak ( dit hoeft niet veel te zijn )

Zo ga je te werk :  Verwarm de oven voor op 175°. Maak de speculoos fijn, dit gaat gemakkelijk in een diepvrieszak dat je met een deegrol of fles rolt tot de koekjes fijn zijn. Beboter een tulband en bestrooi rijkelijk met speculooskruimels. Zo krijg je een heerlijk krokant korstje. Schud goed rond dat je vorm bekleed is met kruimels. De kruimels die nog los liggen, doe je terug in de zak voor straks. 


Klop de boter en suiker tot een gladde creme, voeg dan één voor één de eieren toe. Voeg pas een ei toe als het andere volledig in het beslag is opgenomen. Klop dan kort de gezeefde bloem en het vanillearoma onder. Van zodra het een geheel is stop je met kloppen, zo blijft de cake luchtiger. Weeg dan 400gr van het vanillebeslag af en voeg daar de speculoospasta en de rest van de kruimels aan toe.



Schep nu afwisselend naast elkaar een grote lepel vanillebeslag en een gewone lepel speculoosbeslag. De volgende laag schrank je het beslag, dat je eigenlijk een dambord van beslag in jouw tulbandvorm hebt. 


 Daarna ga je met een mes eens goed doorheen jouw beslag.



 Bak de cake nu 60 min op 175°. Controleer na 45 min toch eens met een prikker, de ene oven is de andere niet. Er mag geen beslag meer aan de prikker kleven. 
Laat even afkoelen in de vorm, tot de randen iets loslaten en laat hem dan volledig afkoelen op een rooster.

 Klaar? Bakken maar!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten