zondag 22 april 2018

Witte chocoladecake met frambozen

Cake is nu eenmaal een van mijn favoriete gebakjes. Nu had ik nog enkele paaseitjes over en ik dacht we gaan deze verwerken in een heerlijke zomerse cake. Witte chocolade en frambozen zijn dan ook een perfecte combinatie. Het is een heerlijke zoete maar toch frisse cake.
Wat heb je nodig : 200 gr boter op kamertemperatuur - 200 gr suiker - 4 eieren - 200 gr zelfrijzende bloem - 100 gr witte chocolade in stukjes - 125 gr frambozen ( mogen diepvries zijn ) - snuifje zout - klein beetje vanille extract
Voor de ganache : 50 gr room - 100 gr witte chocolade - klein klontje boter


Verwarm de oven voor op 180° en bekleed een langwerpige cakevorm met bakpapier. Klop de boter met de K-klopper tot een crème.


Voeg de suiker toe en klop opnieuw tot een smeuïge crème.


Voeg nu telkens één eitje toe en wacht om het volgende toe te voegen tot het eerste mooi opgenomen is.


Als de 4 eitjes zijn onder gemengd, doe je er het vanille extract bij en zeef je de bloem en het zout boven de kom. Klop eerst rustig eens, tot de meeste bloem opgenomen is en klop dan eens kort stevig door. 


Spatel eerst de in stukjes gebroken chocolade onder en dan de frambozen. Niet te lang spatelen want de frambozen zijn redelijk kwetsbaar. Breng het beslag in de cakevorm en bak ongeveer 50 min. Vanaf 45 min. controleer ik iedere 5 min., want iedere oven is anders maar iedere cake ook. Als je in de cake prikt mag er niets meer aan de prikker kleven. Laat nog een 10 min in de vorm afkoelen en breng dan over op een rooster. Laat volledig afkoelen voor je de ganache er op doet.

De ganache is heel gemakkelijk te maken: breek de chocolade in stukjes. Breng de room aan de kook, dit kan ook kort in de microgolf. Giet hem over de chocolade en roer goed, de chocolade smelt door de warmte van de room. Als de chocolade volledig is opgenomen, voeg je het klontje boter toe en roer je opnieuw tot het is weggesmolten. Laat hem op kamertemperatuur komen voor je hem over de cake giet.
Plaats daarvoor de cake op een rooster met daaronder een vel aluminiumfolie. Zo bespaar je wat opruimwerk. Laat de ganache een beetje drogen, breng nog wat decoratie aan naar keuze.

Een eenvoudig recept voor een lekkere zomerse cake!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten