maandag 16 april 2018

Hazelnoot frangipane met peren



Met mijn laatste beetje hazelnootpoeder heb ik een frangipane gemaakt met peren. Omdat je de frangipane maakt met hazelnootpoeder, heb je een uitgesproken smaak. Het was een lekkere taart, maar nu niet eentje dat je elke week zou eten. Je kan ze uiteraard maken met amandelpoeder.
Wat heb je nodig: een ronde vorm van 20 cm, super gemakkelijk zijn de vormen met een losse bodem ( https://www.bouwhuis.com )  boterdeeg ( zie Bretoense appeltaart )ik had nog een restje liggen, dit deeg kan je een week bewaren in de koelkast -  100 gr zachte boter - 100gr bloemsuiker - 100gr hazelnootpoeder ( of amandelpoeder ) - 2 eitjes - snuifje zout - 20 gr zelfrijzende bloem - 1 1/2 peer - citroensap - brĂ©silienne nootjes

Zo ga je te werk : Laat de oven voorverwarmen op 180°.  Rol het deeg uit 3mm dikte en bekleed er de beboterde vorm mee, prik in met een vork en bestuif de bodem met bloem, lichtjes de gaatjes vullen. Snij het overtollig deeg af en duw de randjes een beetje omhoog, ze zakken terug in de oven.



 Bewerk de boter tot een creme.


Voeg de poedersuiker en het hazelnootpoeder toe en meng goed.

 

Meng er de eitjes, de bloem en het zout onder, meng tot een homogeen deeg.

 




Verdeel over de bodem en plaats in de koelkast tot de peertjes geschild en gesneden zijn.


Schil de peertjes, snij in twee, verwijder het klokhuis ( dit gaat prima met een bolletjes snijder) Snij de halve peren in schijfjes en besprenkel met citroensap. Neem er de bodem terug bij en schik er peer partjes op. Strooi er een handje brésilienne nootjes over.

 

Bak 45 min op 180°, indien je een grotere vorm gebruikt moet hij minder lang bakken, daar de frangipane zo hoog niet zal zijn.

Ontvorm en laat afkoelen. Bestuif met decoreersuiker ( https://www.bouwhuis.com )

 

                                                          Smakelijk en ...
                                                          Klaar?Bakken maar!





Geen opmerkingen:

Een reactie posten