zondag 14 januari 2018

Plaatgebak met appel en veenbessen



Met een appelcake kan je oneindig variëren, met karamelstukjes, met rozijnen, enz...Nu had ik nog een beetje gedroogde veenbessen staan en dit leek mij ook wel een lekkere combinatie. En ook niet een traditionele cake maar een groot plaatgebak, nog gemakkelijk als traktaat ook!
Dit heb je nodig : een ovenschotel van 23 op 30 - 225 gr zachte boter - 225 gr suiker - 275 gr zelfrijzende bloem - 2 afgestreken theelepels bakpoeder - 4 eieren - snuifje zout - vanille naar smaak -  150 gr gedroogde veenbessen - 2 appels

Zo ga je te werk : Verwarm de oven voor op 180°. Doe een klein beetje vetstof in de hoekjes van je ovenschotel ( zo blijft het bakpapier beter op zijn plaats ) en bekleed hem met bakpapier. Doe alle ingrediënten ( uitgezonderd de veenbessen en de appels ) in de mengkom van je keukenrobot of een andere mengkom, en mix het geheel tot het een mooi licht beslag is. Dit hoeft niet te lang. Het is wel een vrij dik beslag, zo voorkom je dat de stukjes straks gaan zakken.





Schil de appels, ontdoe ze van hun klokhuis en snij in stukjes. Meng onder het beslag samen met de veenbessen.


 Breng de massa over in de ovenschotel en strijk glad. Bak 35 à 45 min op 180°. Het beste controleer je al na 35 min, van zodra je met jouw vinger drukt en de cake veert terug is hij klaar.
Laat de cake in de vorm afkoelen, plaats hem wel op een rooster dat de koelte ook onder de vorm kan.


Haal uit de vorm en bestuif met decoratiesuiker ( ideaal om gebak mee te decoreren, hij smelt niet weg) Serveer in blokjes! 


Klaar? Bakken maar!

Tip : decoratiesuiker is gemakkelijk online te verkrijgen bij www.bouwhuis.com/ en nog veel andere materialen, ingrediënten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten