zondag 11 februari 2018

Eenvoudige rijsttaart


Je hebt rijsttaart in verschillende soorten, met dozen rijst of meer uitgebreid met een gistdeeg als bodem en een vulling van rijstpap met banketbakkersroom. Dit is een recept die al jaren meegaat en God weet van wie ik het ooit gekregen heb. Het is de favoriet hier thuis. Omdat het een eenvoudig recept is wil ik dit heel graag met jullie delen.
Dit heb je nodig : 1 l melk - 2 eetlepels vanillebloem - 3 eieren - 2 zakjes vanillesuiker - 200 gr suiker - 2 zakjes rijstpap van dr.Oetker https://oetker.be - 150 gr melkerijboter of bakboter - snuifje zout

 

 Zo ga je te werk : Verwarm de oven voor op 180° en beboter en bebloem een gekartelde taartvorm ( 26 cm ) Deze heb ik al jaren geleden gekocht bij https://avevewinkels.be ik zie dat ze hem nog altijd in hun assortiment hebben. Dit is zo één van de vormen die niet mag ontbreken .

     


 Laat de boter smelten, voeg de melk toe (hou een kopje over om straks de vanillebloem in te breken) Voeg ook de suikers en de zakjes rijstpap toe. Breng al roerend aan de kook en laat 10 min rustig doorkoken , best blijf je wel roeren. Voeg dan de gebroken vanillebloem toe en laat nog even doorkoken. Neem van vuur en scheid de eieren, roer er 1 voor 1 de dooiers onder. Klop de eiwitten op met een snuifje zout en spatel ze meteen onder. Breng over in de bakvorm en bak 1 uur op 180°.

 

 


Laat even rusten in de vorm, ontvorm laat afkoelen en decoreer met decoratiesuiker.


 



En dan smullen maar!!
                                                         


Geen opmerkingen:

Een reactie posten