maandag 12 februari 2018

Kleurrijke briochehartjes



Ideaal ontbijtje voor Valentijn of om op een andere gewone dag duidelijk te maken, dat het met liefde gemaakt is. Veel werk is er niet aan , het neemt wel wat rijstijd in beslag. Mijn lieve schat lust heel graag van deze gekonfijte vruchtjes in cake, ik dacht waarom niet eens proberen in briochegebakjes. Het proberen eens waard!


Dit heb je nodig : 300 gr boem - 120 gr volle melk - 1 ei - 30 gr suiker - 30 gr verse gist - 4 gr zout - 60 gr ongezouten boter op kamertemperatuur - 1 losgeklopt ei - 150 gr gekonfijte vruchtjes - 6 hartvormpjes ongeveer 12 cm https://www.dille-kamille.be


Zo ga je te werk : Breng de melk, het ei en de gist in een mengkom en klop goed los, als alles opgelost en gemengd is. Laat je de keukenrobot draaien op een lichte stand en voeg een deel van de bloem toe. Voeg bij het tweede deel bloem, de suiker en het zout en voeg ook toe. Als alles gemengd is voeg je de boter toe en laat nog even goed mengen tot het loskomt van de kom, op een trage snelheid. Het is nog een kleverig deeg.


 

Kneed nog enkele minuten verder tot een niet kleverig deeg. Nu voeg je de vruchtenstukjes toe. Kneed nog een 5 tal minuten verder tot ze mooie verdeelt zijn. Laat nu onder plastiekfolie en een handdoek 15 min rusten.
Ontlucht jou deeg ( dit doe je door het plat te drukken en terug op te bollen) en weeg het even af, deel door zes. Bij mij was dit nu 122 gr per stukje.
Bol ze even op, beboter de vormpjes en druk het deegballetje goed plat voor je het in de vorm doet. Daar duw je het verder in de vorm, dit gaat niet zo gemakkelijk. Maar moeilijk lukt ook natuurlijk!


 

Dek ze terug af met plastiekfolie en een handdoek en laat ze 30 minuten rusten. Strijk ze nu in met een los geklopt ei, vouw er de plastiekfolie terug over en de handdoek en laat terug 50 min rijzen. Na 30 minuten leg je de oven aan op 220°. Je gebakjes moeten nog 20 min verder rijzen.
Bak ze 10 à 12 min af op 220°


                                     
                                                    Klaar ? Bakken maar!

Bron :  uitgeverij M.en.S. media
             recepten Stefan Elias
             ISBN9789081794312

Geen opmerkingen:

Een reactie posten