zondag 4 februari 2018

Vanille parfait



Ideaal voor Valentijn, een heerlijk vanille ijsgebakje afgewerkt met rode vruchtencoulis en rood fruit en een wit chocoladegebakje ( zie artikel wit chocoladegebakje) afgewerkt met slagroom en rood fruit naar keuze. Waar kan je jouw geliefde nu nog meer plezier meedoen... En het is nog eens super gemakkelijk om te maken!
 Voor het vanille ijsgebakje heb je nodig : 1/2 vanillestok - 100 gr suiker - 150gr volle melk - 4 eierdooiers - 20 gr suiker - 400 gr slagroom 40%  - heel gemakkelijk om ijs gebakjes te maken silicone vormen, de gebakjes komen er zo uit

Zo ga je te werk : Snij de vanillestok doormidden en haal de zaadjes eruit, voeg ze samen met de 100gr suiker bij de volle melk en breng aan de kook. Klop de eidooiers met de 20 gr suiker goed los.
 
                                  

Giet een deel van de kokende melk op de eierdooiers , klop goed los en meng terug onder de resterende melk. Plaats terug op het vuur en laat warmen tot 85°. Breng dan dit geheel in de keukenmachine en laat rustig koud kloppen. Het neemt in volume toe en het heeft een creme textuur.


 
Ondertussen klop je de slagroom op tot een niet te vaste room en daar meng je dan het beslag van de eierdooiers onder. Je kan nu de vormen vullen en plaats ze in de diepvries tot volledige verharding.
Je kan dit gerust een dag of enkele dagen op voorhand maken.

 


 Heel eenvoudig en je kan het in verschillende vormen maken vb. voor Valentijn, in hartjes.
Siliconen vormen zijn gemakkelijk online te bestellen, ik maak meestal gebruik van https://www.bouwhuis.com/

Bron:  Ik zou iedere thuisbakker dit boek en deel twee aanraden; Het zijn prachtige boeken.
           Het is van uitgeverij Lannoo.
           Geschreven door Christophe Declercq.
           ISBN 978 94 014 2916 0




Geen opmerkingen:

Een reactie posten