donderdag 15 maart 2018

Chocolade hazelnootcake


Vermits ik nu toch die gemalen hazelnoten in huis heb en een lichte voorkeur heb voor cake , wilde ik deze combinatie eens proberen. En eerlijk gezegd, het is een heerlijk gebak voor bij de koffie , als vieruurtje of gewoon omdat je er zin in hebt!
Wat heb je nodig voor de cake : 250 gr boter op kamertemperatuur - 250 gr suiker - 5 eieren - 250 gr bloem - 50 gr gemalen hazelnoten - 10 gr bakpoeder - snuifje zout - 100 gr fondantchocolade

Zo ga je te werk : Warm de oven voor op 180° en boter en bebloem een tulband vorm. Mix de boter tot een bleke crème, doe er de suiker bij en laat lang mixen, toch wel een 5 tal min. Doe er nu één voor één de eitjes bij en laat telkens mixen tot het eitje mooi opgenomen is , dat kan ook enkele minuutjes duren. Zeef ondertussen de bloem met het bakpoeder en zout en doe er dan de hazelnoten bij. Breng dit bij je beslag en mix even kort door. Smelt de chocolade in de microgolf op 900 watt telkens 30 sec, als hij nog niet volledig gesmolten is is dit voldoende. Door goed te roeren zullen de stukjes ook smelten. Voeg de chocolade bij jou beslag en mix kort door tot dat het goed gemengd is. Stort het beslag in de vorm en bak 45 min op 180°. Doe de priktest om te kijken of de cake voldoende gebakken is. Laat een 5 min afkoelen in de vorm en keer dan om op een rooster en laat afkoelen. Als hij voldoende afgekoeld is kan je hem overgieten met ganache.

Voor de ganache heb je nodig : 15 gr boter  op kamertemperatuur - 75 gr fondant chocolade en 125 gr room

Zo ga je te werk: Warm de room tegen het kookpunt en giet op de in stukjes gehakte fondant, roer goed tot de chocolade gesmolten is. Voeg dan de boter toe. Giet er hem meteen over want hij komt vlug stevig. Wil je de cake volledig bedekken met ganache, dan moet je de ingrediënten verdubbelen.

Voila, ne lekkere chocolade hazelnoot cake is gebakken!! Smakelijk ...

Geen opmerkingen:

Een reactie posten